السبت، 31 مارس، 2012

بيتزااااااااااا .. يمى يمى

هلا بكم .. كيفكم اليوم
اليوم جبتلكم طريقة عمل البيتزا
لمقادير العجينة نحتاج الى
كوبين ونص طحين 
تلت كوب زيت 
كوب لبن زبادى
نص كوب حليب
ملعقة وشوية خميرة 
ثلاثة ملاعق سكر
رشة ملح 
الطريقة :ـ
نحطهم مع بعض ونعجنهم كويس تطلع العجينة  تلزق فى اليدين شوى نكورها وندهنها بالزيت ونغطيها ونخليها تختمر
مقادير صلصة البيتزا
بندورة ـ بصل ـ  ملح ـ كركم ـ فلفل احمر مطحون ـ ماءـ صلصة طماطم ـزعتر مجفف ـ زيت زيتون
الطريقة
نفرم البندورة والبصل فى الخلاط بعدين نضعهم فى الطنجرة مع الماء والملح والفلفل الاحمر والكركم والزعتر والزيت ونخليهم يغلو لين الصلصة تصير سميكة 
المقادير الى فوق البيتزا
جبنة مبشورة ـ فلفل رومى ـ تن ـ فطر ـزيتون ـ بصل
لما تختمر العجينة نجيب الصينية ونحط زيت نمد العجينة ونضع الصلصة فوقها بعدين باقى المكونات تم نضعها فى الفرن 
هدا شكلها 

 وسويتها فى شكل تانى 
نحط شوية طحين ونمد العجينة وناخد كاسة وسويها دوائر
نحط فى الصينة زيت ونحطهم نحط الصلصة وباقى المكونات 
هدا شكلها

وتقدم 
صحة وهناء 
وتحياتى لكم 
ياسمين 
~‏_~      ~‏_~

هناك 20 تعليقًا:

  1. اهللين ياسمين شن اخبارك... اووو البيتزا شكلهاا طيبه كتيررر. بكرا راح اجربها بنفسي ههههههههههههههههههه واقولك شن يصيرر معي
    مع تحياتي
    محمد حسين

    ردحذف
  2. هلا .. الحمد الله .. تسلم هدا من دوقك
    متنساش تقولى رايك هههههه
    تحياتى
    ياسمين

    ردحذف
  3. اممممممممم وبعدين معاكى بنجوع كده ههههههههه

    حلوة تسلم ايدك من فترة عايزة اعملها هههههههه


    دمت بخير

    ردحذف
  4. هههههههه ..
    الله يسلمك .. خلاص جريبيها وقولى رايك
    شكرا لمرورك...
    تحياتى لكى
    ياسمين

    ردحذف
  5. سلمت ايديكي ياياسمين ..
    بالتوفييق ان شاء الله
    مع تحياتى ..
    نور

    ردحذف
    الردود
    1. الله يسلمك يا نور ...
      ولك التوفيق ايضا
      تحياتى
      ياسمين

      حذف
  6. الأخت العزيزة / ياسميـن

    الشكل بيقول روعه ولذيذه

    دائما وأبدا مبدعه

    وحشتينا يا الغاليه جدا جدا

    تحياتى لروحك الطيبه

    خالص مودتى

    تامر

    ردحذف
    الردود
    1. تسلم هدا من دوقك ...
      وانتو وحشتونى كمان كتير
      تحياتى لك
      ياسمين

      حذف
  7. رحيق وردنا الأجمل
    بالطبع بجوار كل هذه المقادير الخاصة بعمل البيتزا الجميلة علينا أن نقول أن ما جعلها أجمل أنها برائحة ويد ال ياسمين
    نشكرك على فتح شهيتنا التى أشقاها النكد العربى
    تقديرى دائما
    خالد ابراهيم

    ردحذف
    الردود
    1. تسلم .. تسلم ياربى هدا من دوقك
      شكرا لمرورك العطر
      وتحياتى لك
      ياسمين

      حذف
  8. تسلم الايادي نجرب ونقولك

    ردحذف
    الردود
    1. الله يسلمك .. خلاص جربها وقولى رايك
      شكرا لمرورك
      تحياتى لك
      ياسمين

      حذف
  9. انا جعت على فكره :((((
    وبقالى اسبوع هاااموت واكل بيتزا :((
    بس حكم الرجيم القوى على الضعيفه الغلبانه اللى زيى بقى ههههههههههه
    بتاعتك شكلها تحفه بجد ما شاء الله تسلم ايدك :)

    ردحذف
    الردود
    1. هههههههههه
      خلاص اكسرى قواعد الرجيم المرة هادى على شان البيتزا هههه
      تسلمى هدا من دوقك ...
      تحياتى لك
      ياسمين

      حذف
  10. الله يعافيك .. تسلم
    شكرا لمرورك وتحياتى لك
    ياسمين

    ردحذف
  11. شكلها يفتح النفس
    تسلم ايديكي

    ردحذف
    الردود
    1. تسلم هدا من دوقك.. الله يسلمك
      شكرا لمروك وتحياتى لك
      ياسمين

      حذف
  12. وووووواوووو شكلها يفتح النفس بجد تسلم ايديكى وصحتين على قلبك

    ردحذف
  13. شهية طيبة
    شكرا رحيق ذوق ما بين الرحيق والعسل..أرقى من السكر
    تحياتي

    ردحذف